Előfizetői tartalom

Hiába henceg Oroszország, a könyörtelen csapda elképesztő hatékonysággal működik

Portfolio
A Reuters értesülései szerint a Kreml szerdán bejelentette, hogy még nem látott egyetlen olyan esetet sem, ahol a Nyugat a december elején bevezetett ársapka-mechanizmust alkalmazta volna az orosz olajra. Mint kiderült, Oroszország az ársapka bevezetését követően jóval alacsonyabb, mintegy 40 dolláros áron értékesíti a kőolaját, amit a szakértők a G7-ek szankciós politikájával hozzák összefüggésbe.

Ami a veszteségeket illeti, még senki sem érzékelte a nyugati ársapkákat - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak a napi tájékoztatón. Az árplafon lehetővé teszi a nem uniós országok számára, hogy továbbra is importáljanak tengeri szállítású orosz nyersolajat, de megtiltja a hajózási, biztosítási és viszontbiztosítási társaságoknak, hogy orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés