Előfizetői tartalom

Bár világszinten csökkent, egy óriási cégnél növekedett az eladás ebben a kritikus szektorban

MTI
Tavaly novemberben a chipek globális értékesítése 9,2 százalékkal, 45,48 milliárd dollárra csökkent a 2021. novemberi 50,09 milliárd dollárról - közölte a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA. Eközben rekord nyereségről és bevételről jelentett a tavalyi utolsó negyedévről a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója.

A tavaly októberi 46,85 milliárd dollárhoz képest novemberben az eladások 2,9 százalékkal estek vissza. A globális félvezetőeladások elsősorban a piaci ciklikusság és a negatív makrogazdasági tényezők miatt estek - áll John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatójának a közleményében. Megjegyezte: Amerikában nőttek az eladások 2021 novemberéhez képest, míg Kínában meredeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés