Előfizetői tartalom

Jön a nagy uniós javaslat: újabb területen csökkentenék a Kínától való függőséget

Portfolio
Az Európai Unió terveket dolgoz ki a ritka gyógyszerek felhalmozására, és a gyártók ellátási kötelezettségének garantálásával igyekszik véget vetni az Európa-szerte tapasztalható gyógyszerhiánynak. Az EU emellett megpróbálja csökkenteni a Kínától való függőséget és növelni a hazai termelési kapacitást is - írja a Financial Times.

Az északi féltekén megugró téli betegségek és a Kínából érkező export csökkenése miatt a betegek nehezen jutnak hozzá néhány alapvető gyógyszerhez, például penicillinhez és paracetamolhoz, szinte mind a 27 uniós tagállam és az Egyesült Királyság is hiányt jelentett ezekből. A kormányok nyomására az Európai Bizottság közölte, hogy rendszerszintű iparpolitika révén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés