Előfizetői tartalom

Bemondták az oroszok, mi választja el Fehéroroszországot a háborútól

Portfolio
A Reuters értesülései orosz külügyminisztérium egyik tisztviselője pénteken kijelentette, hogy Fehéroroszország beléphet az ukrajnai konfliktusba, ha Kijev úgy dönt, hogy támadást intéz valamelyik ország ellen. A 2022 szeptemberében végrehajtott annexió következtében Oroszország négy ukrán régiót csatolt el a védekező országtól. Bár Oroszország egyoldalú döntését Észak-Koreán kívül senki sem ismeri el, az orosz álláspont szerint most már orosz területek ellen folytatnak támadó háborút az ukránok.

Oroszország korábban már használta Fehéroroszország területét egy, az ukrán főváros ellen indított támadáshoz, még 2022. februárjában, október óta pedig csapatokat helyezett át Fehéroroszországba közösen végrehajtott hadgyakorlatokra. A két ország azóta megállapodott katonai együttműködésük fokozásáról, ami félelmet ébresztett egyes országokban, hogy Moszkva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés