Előfizetői tartalom

Még nem lépnek Luláék, egyelőre nem ég a talaj Bolsonaro talpa alatt

MTI
Az új brazil kormány egyelőre nem nyújtott be sem kiadatási, sem más kérelmet az Egyesült Államoknak a jelenleg Floridában tartózkodó Jair Bolsonaro volt brazil elnök és korábbi igazságügyi minisztere, Anderson Torres ügyében - közölte Flavio Dino, a tárca új vezetője pénteken. Mindeközben több tucat amerikai kongresszusi képviselő a jelenleg szintén Floridában tartózkodó Bolsonaro vízumának visszavonását kérte az amerikai hatóságoktól.

A brazil legfelsőbb bíróság ugyanakkor kedden elfogatóparancsot adott ki Bolsonaro két közeli szövetségese, köztük Torres ellen a brazíliavárosi kormányzati épületek vasárnapi megrohamozásával összefüggésben. A volt minisztert, aki a gyanú szerint együttműködött a zavargások résztvevőivel, január elején a fővárosi térség biztonsági titkárává nevezték ki, majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés