Előfizetői tartalom

Német politikusok tapsvihara közepette adott kemény kritikát a lengyel miniszterelnök

Portfolio
Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn Berlinben elmondott beszédében sürgette Németországot, hogy küldje el Ukrajnának az orosz hadsereggel szembeni sikeres háborúhoz szükséges fegyvereket. A lengyel miniszterelnök beszédében német kereszténydemokrata (CDU/CSU) döntéshozók előtt bírálta Olaf Scholz Ukrajna (és Lengyelország) irányába tanúsított magatartását - írta meg a Reuters.

Morawiecki szerint Európa kollektív lelkiismeretét terhelné, ha nem nyújtana még több segítséget Ukrajnának. Beszédes, hogy a lengyel miniszterelnök a kereszténydemokrata Wolfgang Schaueble volt német pénzügyminiszter fél évszázados parlamenti mandátumának ünneplése alkalmából rendezett gálán beszélt, és németországi útja során nem fog találkozni a német kancellárral....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés