Előfizetői tartalom

Bejelentették: nagy hatótávolságú fegyvereket kaphat Ukrajna, veszélyben az orosz hátország

Portfolio
Az elmúlt hónapokban nagy figyelmet kapott, hogy többféle nyugati, modern fegyverhez, köztük általános/közepes harckocsikhoz (Main Battle Tank - MBT) juthatnak az ukrán fegyveres erők. A kívánságlista élére ezt követően az ATACMS (Army Tactical Missile Systems) nagy hatótávolságú rakéták kerültek, amelyekhez az indítóplatformok (HIMARS) már rendelkezésre állnak. Bár a nagy hatótávolságú rakéták szállításának kérdése korábban is felmerült, eddig Joe Biden amerikai elnök elzárkózott az ötlettől, egy amerikai államtitkár azonban utalást tett arra, folynak tárgyalások a lehetőségekről – írta meg a Spectator.

A 300 kilométeres hatótávolsággal és azzal a pontossággal, amelyet az amerikai fegyverek már eddig is mutattak ebben a háborúban, az ATACMS-ek lehetővé tennék az ukránok számára, hogy a háborút kiterjesszék az orosz frontvonalak mögé, főként a nagyobb raktárakra és utánpótlási vonalakra jelentve nagyobb fenyegetést. Márpedig a mostani példa is mutatja, a HIMARS fronton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés