FONTOS Elárulta Nagy Márton, mire megy ki a játék az éjszaka megjelent nagy változásokkal
 
Előfizetői tartalom

Döbbenetes számok: kiderült mennyi fegyvert vesztettek az oroszok, mennyi maradhatott még nekik

Portfolio
John Spencer amerikai nemzetbiztonsági szakértő és katonai elemző, a Pentagon tanácsadója összehasonlította az orosz hadsereg legfontosabb fegyvertípusairól rendelkezésre álló adatokat, közvetlenül a háborút megelőző időszakról, és az azóta elszenvedett veszteségekről. Az adatokból kiderül, hogy bár a harctéri veszteségek jelentősek, azonban a teljes, hivatalos raktárkészlethez viszonyítva szinte elenyészőek. A kérdés azonban az, hogy a hivatalos raktárkészletek mekkora része lesz használható és elérhető abban az esetben, ha Moszkvának további fegyverekre lesz szüksége az Ukrajnában elszenvedett veszteségek pótlásakor.

John Spencer által a Twitteren közzétett táblázat megmutatja, mekkora veszteségeket szenvedhetett el az orosz haderő, és ez a rendelkezésre álló haditechnika hány százalékát is jelenti valójában. A szakértő által megvizsgált fő kategóriák között szerepelnek általános/közepes harckocsik, gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító járművek, tüzérségi fegyverek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái