Előfizetői tartalom

Korábban nem látott fegyverek kerültek ukrán kezekbe - Komoly fejtörést okozhatnak Oroszországnak

Portfolio
A közösségi médiában terjengő felvételek szerint megkezdődött az első ukrán katonák kiképzése az amerikai M2 Bradley gyalogsági harcjárműveken. Az Amerikai Egyesült Államok 2023 elején jelentette be 50 darab Bradley leszállítását, akkor közel két hónappal későbbre becsülték a harcjárművek éles bevetését Ukrajnában. Ezzel párhuzamosan a Reuters értesülései szerint Patriot rendszerekre történő kiképzés is hamarosan megkezdődik.

A Twitterre feltöltött videón állítólag ukrán katonák láthatóak egy M2 Bradley gyalogsági harcjármű belsejében. A nyugati felajánlásban érkező több száz harcjármű, köztük az 50 darab TOW páncéltörő rakétaindítóval felszerelt amerikai M2 Bradley, 40 darab német Marder és a francia AMX-10 RC lényeges előrelépést jelentenek majd az ukrán gépesített gyalogság harctéri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés