Előfizetői tartalom

Mégsem veszítjük el a munkánkat? Fény derült a mesterséges intelligencia korlátaira 

Portfolio
A CNET amerikai portál felülvizsgálja a mesterséges intelligencia által írt cikkeit, miután kiderült súlyosan félretájékoztatja az olvasóközönséget.  Az online kiadvány nemrégiben elismerte, hogy november óta mintegy 75 mesterséges intelligenciával írt cikket tett közzé, amelyeket nem ellenőrzött megfelelően. A CNET mostani esete rávilágít a mesterséges intelligencia korlátaira, ami továbbra is nélkülözhetetlenné teszi az emberi közreműködést  – írta meg a engadget.com.

A CNET főszerkesztője, Connie Guglielmo nemrég elismerte, hogy a kiadvány tavaly november óta mintegy 75 olyan cikket adtak ki alapvető pénzügyi témákról, amelyet mesterséges intelligencia írt. Guglielmo elmondta, hogy az MI-val való cikkgenerálás egy teszt volt arra, hogy kiderüljön, használható-e a technológia a szerkesztőségekben és más információalapú szolgáltatásokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés