Előfizetői tartalom

Elcsúszott a banánon a nagy garnélarák üzlet

MTI
"Befagyottnak" nevezte Guillermo Lasso ecuadori elnök csütörtökön a Mexikóval folytatott szabadkereskedelmi tárgyalásokat, miután Mexikóváros elutasította a legjelentősebbek közé tartozó két ecuadori exportcikk - a garnélarák és a banán - felvételét a szabadkereskedelmi megállapodásba. Ez azt is jelenti, hogy Ecuador egyelőre nem válhat teljes jogú taggá a Csendes-óceáni Szövetségben.

A davosi Világgazdasági Fórumon az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjúban Guillermo Lasso azt mondta, hogy a jelen helyzetben semmilyen megoldást sem lát a problémára. Számos alternatívát dolgoztunk ki Mexikó számára, de az utolsó pillanatban Mexikó egészen egyértelművé tette, hogy semmilyen körülmények között nem kívánja engedélyezni az ecuadori banán és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés