Előfizetői tartalom

Elon Musk drámai jóslata után itt a mesterséges intelligencia véleménye a civilizáció összeomlásáról

Portfolio
Az elmúlt hetek slágertémája az OpenAI által fejlesztett, mesterséges intelligenciával ellátott chatbotja, a ChatGPT. A nagyméretű nyelvi modell képes többek között verset írni és programozni, mi pedig leteszteltük, mit válaszol egy komplex társadalmi kérdésre. Lássuk, mint mond a ChatGPT Elon Musk, civilizáció összeomlásáról szóló predikciójáról!

Drámai jóslat az OpenAI társalapítójától Korábban beszámoltunk Elon Musk azon kijelentéséről, miszerint az alacsony és gyorsan csökkenő születési ráta „az egyik legnagyobb civilizációs kockázat”. Ha az embereknek nem lesz több gyermekük, a civilizáció összeomlik. Jegyezzétek meg a szavaimat - mondta Musk. Most a mesterséges intelligenciához, az OpenAI által fejlesztett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés