Előfizetői tartalom

Órákon belül hatalmas erők feszülnek egymásnak: fordulat jöhet az ukrán háborúban

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok tisztségviselői kijelentették, Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter csütörtökön nyomást fog gyakorolni Boris Pistorius új német védelmi miniszterre, hogy engedélyezze német gyártmányú harckocsik Ukrajnának történő átadását. Németország a Leopard tankok küldéséért cserébe azt várja tengerentúli szövetségesétől, hogy küldjön saját M1 Abrams közepes/általános (MBT) páncélosából, az Egyesült Államok azonban logisztikai kifogásokkal igyekszik kibúvót keresni – írta meg a Reuters.

Németország abban az esetben fogja engedélyezni, hogy német gyártmányú harckocsikat küldjenek Ukrajnának, ha az Egyesült Államok beleegyezik, hogy saját tankjait küldje - mondta egy német kormányzati forrás a Reutersnek. Korábban Olaf Sholz német kancellártól zárt ajtók mögött többször is elhangzott, ha az Egyesült Államok nem hajlandó harckocsikat küldeni, akkor Németország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés