Előfizetői tartalom

Váratlanul lemond a világ egyik legnépszerűbb politikusa

Portfolio
|
MTI
Legkésőbb február elején feláll a miniszterelnöki székből Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő, és nem pályázik az újraválasztásra - közölte csütörtökön televíziós nyilatkozatában az Új-Zélandi Munkáspárt vezetője. A 2017-es kormányra kerülése, majd 2020-as választási győzelme utáni kihívások kezelése miatt Ardern többször is a média figyelmének középpontjába került, nemzetközileg is népszerű politikussá válva.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök nem pályázik az újraválasztásra, és legkésőbb február elejéig lemondani készül - közölte csütörtökön televíziós nyilatkozatában. A nyáron reméltem, hogy megtalálom a módját annak, hogy ne csak egy újabb évre, hanem egy újabb ciklusra készüljek - mert ez az év ezt kívánja - mondta a nyilatkozatban a láthatóan elérzékenyült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés