Előfizetői tartalom

A háború következő szakasza a tankokról fog szólni - Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Az orosz hadsereg több hírügynökség jelentése szerint is támadást indított a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban, maguk az oroszok pedig az állítják, sikerült „előnyösebb pozíciót” felvenni a térségben. A brit védelmi minisztérium közlése szerint a háború jelenleg „holtponton” van, napi hírszerzési jelentésükben tegnap azt írták, hogy a leghevesebb harcok a Donbasz régióban található Bakhmut városa körül zajlanak, ahol orosz előrenyomulás is várható. Eközben az ukránok az északkelet-ukrajnai Kremina közelében értek el kisebb sikereket, visszaverve több orosz támadást is. Németország egyelőre nem döntött az Ukrajnának szánt Leopard 2-es harckocsik ügyében, amiért éles kritikákat kapott szövetségeseitől, többek között a Balti-államoktól. Arról viszont már sikerült döntést hozni, hogy Lengyelországban megkezdődik az ukrán katonák kiképzése a Leopard 2-es harckocsik kezelésére. Közben az ukránok brutális tavaszra számítanak, és azt vetítik előre, hogy a harcok következő szakaszában döntő jelentősége lesz a harckocsiknak.

2023. január 23. 06:14 Megosztás Új percről percre közvetítésünk Hétfői közvetítésünk itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2023. 01. 23. Új offenzívára készülnek Ukrajnában, folytatódik a vita a harckocsikról – Háborús híreink hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés