Előfizetői tartalom

Elfogadták az EU-s külügyminiszterek az Ukrajnának szóló katonai támogatást, Magyarország nem vétózott

Portfolio
Az Európai Unió külügyminiszterei tanácsülést tartanak hétfőn Brüsszelben. A Reuters diplomáciai forrásai szerint a miniszterek elfogadták az 500 millió értékű katonai támogatást Ukrajnának. Bár korábban felröppentek hírek, melyek szerint Magyarország blokkolná a katonai segítséget, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, habár a magyar kormány nem tartja jó ötletnek a fegyverszállítások fokozását, ugyanakkor nem akadályozzák az EU erre vonatkozó döntésének végrehajtását.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője azt javasolta, hogy a szövetség 500 millió eurót fordítson az Európai Békekeretből ukrajnai fegyverszállítások finanszírozására, illetve 45 millió euróval járuljon hozzá az ukrán katonai kiképző misszió működéséhez. Ellentétes az érdekeinkkel minden döntés, amely a háború meghosszabbításához...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái