Előfizetői tartalom

Ő lenne az új Raszputyin? Reagált a pletykára a rettegett Wagner-vezér

Portfolio
A Wagner-csoportot vezető Jevgenyij Prigozsin válaszolt a közte és az utolsó cár fiát vérzékenység miatt kezelő Raszputyin szerzetes közötti összehasonlításokra. Az orosz zsoldosfőnök úgy fogalmazott, hogy az ő feladata nem a vérzés csillapítása, hanem Oroszország ellenségeinek vérének ontása. Prigozsin csínytevő gyerekhez hasonlította Amerikát, amelynek szerinte bocsánatot kell kérnie - számolt be a Reuters.

A Financial Times a hétvégén azt írta, hogy Prigozsin egyre nagyobb befolyással rendelkezik a Kremlben, és Grigorij Raszputyin ortodox szerzeteshez hasonlította, aki jelentős hatással volt Oroszország utolsó cárjára, II. Miklósra. Prigozsin csak tavaly szeptemberben ismerte el, hogy ő alapította a Wagner-csoportot, amely jelentős szerepet játszott az orosz hadsereg kelet-donbaszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés