Előfizetői tartalom

Itt a teljes lista: ezek az országok terveznek harckocsikat küldeni Ukrajnába

Portfolio
Németország január 24-én jelentette be azt, hogy Leopard 2-es harckocsikat küld Ukrajnába, valamint engedélyezi a harckocsit használó NATO-tagállamoknak azt, hogy hasonlóképpen járjanak el. Németországon kívül több nyugati hatalom is bejelentette a fejlett harckocsik szállítását, nézzük kik ezek, és mit is ajánlanak fel.

Eddig három ország hozott végleges döntést arról, hogy harckocsikkal fogja ellátni Ukrajnát. Az első bejelentés még a hónap elején érkezett az Egyesült Királyságból, akik 14 Challenger 2-es páncélost küldenek Kijevnek. Lengyelország már a német jóváhagyás előtt bejelentette, hogy szintén egy századra való, azaz 14 Leopard 2-est szállít Ukrajnába, igaz, a régebbi A4-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés