Előfizetői tartalom

Megmondták az amerikaiak Zelenszkijnek: ebből elég, azonnal meg kell változtatni a harctéri taktikát

Portfolio
Amerikai és nyugati tisztviselők arra próbálják rábírni Ukrajnát, hogy erőfeszítéseit ne a stratégiailag jelentéktelen Bahmut körüli felőrlő harcokra összpontosítsa, hanem inkább egy lehetséges déli offenzívában gondolkodjon. Egy ilyen, más stílusú harcban az ukránok jobban ki tudnák használni az elmúlt időkben kapott, több milliárd dollár értékű nyugati fegyvereket – írja a CNN.

A bahmuti harcok már fél éve zajlanak, pár méterek cserélnek gazdát naponta, mindkét fél rengeteg katonát veszít. Joe Biden három vezető tisztviselője, akik nemrég Kijevben jártak, azt javasolták az ukránoknak, hogy csökkentsék veszteségeiket a Donyeck megyei városnál, és inkább egy déli offenzíva megtervezésére összpontosítsanak, gépesített, manőverező hadviseléssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés