apokalipszis-vilagvege-haboru-nuklearis-haboru-terrorizmus-klimakatasztrofa-klimavalsag-globalis-felmelegedes-virus-jarvany-pandemia-civilizacios-osszeomlas
Globál

Vészesen fogy az idő: már Oroszország is aggódik a sokkoló fejlemények miatt

Portfolio
A Kreml szerdán riasztónak nevezte, hogy a végítélet órája minden eddiginél közelebb került éjfélhez, és éberségre szólított fel a nukleáris háború veszélyének megelőzése érdekében – írta meg a Reuters.

Az atomtudósok által létrehozott "Végítélet óráját" kedden este 90 másodperccel éjfél előttre állították, 10 másodperccel közelebb, mint az elmúlt három évben. Az óra annak szimbolikus szemléltetésére jött létre, hogy megmutassa, az emberiség mennyire került közel a világvégéhez.

Az ok pedig, hogy a tudósok szerint egy olyan világ képe jelenik meg, amelyben Oroszország ukrajnai inváziója felélesztette a nukleáris háborútól való félelmet. A tudósok szerint a háború volt az oka annak, hogy a mutató előrébb került, de nem kizárólagosan. Korábban soha nem volt ilyen közel a mutató a világvégéhez, az éjfél jelzi ugyanis a teljes megsemmisülés elméleti időpontját.

A helyzet valóban riasztó, és megköveteli, hogy éberek legyünk, és megtegyük a megfelelő intézkedéseket

– reagálta a hírre Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Hozzátette, szerinte nincs lehetőség semmiféle enyhülésre, mindaddig, amíg a NATO az Egyesült Államok által diktált, háborús irányvonal mentén halad.

A Kreml szóvivője azután szólított fel józan helyzetértékelésre, miután Vlagyimir Putyin környezetéhez tartozó befolyásos emberek egy nukleáris háború lehetőségével fenyegették meg a világot, illetve egy hiperszonikus rakétacirkáló fordult az Amerikai Egyesült Államok partvonala irányába.

Címlapkép forrása: Getty Images

tüntetés
mateusz morawiecki
vlagyimir putyin
flybe
elbocsátás kirúgás nő szomorú
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború