Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, a Pfizer vakcina tényleg súlyos mellékhatást eredményezhet

Portfolio
Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) néhány héttel ezelőtt közölte, hogy a CDC oltóanyag-adatbázisa egy lehetséges biztonsági problémát tárt fel. Eszerint a 65 éves és idősebb embereknél nagyobb valószínűséggel alakult ki iszkémiás sztrók azt követően, hogy felvették a Pfizer gyógyszergyártó és német partnere, a BioNTech frissített COVID-19 oltását. Most kiderült, hogy a stroke kialakulása és a Pfizer-BioNTech emlékeztető oltása közötti kapcsolat sokkal gyengébb, mint azt korábban jelezték. Ráadásul az adatbázisban megfigyelt stroke-ok száma az elmúlt hetekben csökkent is, ugyanakkor a jel valószínűleg nem véletlen – írja a Reuters.

Az ügy kirobbanásakor az FDA és a CDC kijelentette, más nagy tanulmányok, a CDC mellékhatásokat bejelentő rendszere, más országok adatbázisai és a Pfizer-BioNTech adatbázisai nem jelezték ezt a biztonsági problémát. Nicola Klein, a Kaiser Permanente egészségügyi vállalat munkatársa kijelentette, hogy az adatbázisban megfigyelt stroke-ok száma az elmúlt hetekben csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés