Előfizetői tartalom

A szupermodern nyugati tankok után az áhított vadászgépeket is megkapja Ukrajna? 24 gépet kérnek

Portfolio
Az ukrán légierő tegnap arra kérte nyugati szövetségeseit, hogy fontolják meg 24 vadászrepülőgép adományozását.Az ukránok amerikai gyártású F-16-os vadászgépekben reménykednek, de francia Rafale vagy svéd Gripen gépek is szóba jöhetnek.  Ez lenne az első ilyen jellegű katonai csomag, és bár az amerikaiak eddig elzárkóztak ettől, a brit légierő egyik forrása úgy reagált: "soha ne mondd, hogy soha" - számolt be a Sky News.

Számos nemzet, köztük az Egyesült Államok és Németország is megerősítette, hogy harckocsikat adományoz Ukrajnának, most pedig ismét témává váltak az Ukrajna által áhított vadászgépek. Most Jurij Ihnat szóvivő elmondta, hogy Ukrajna két, egyenként 12 harci repülőgépből álló vadászrepülőgép-század biztosítását szeretné kérni. Ihnat az El Paisnak adott interjúban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés