Előfizetői tartalom

Nagy támadásra készülhet Oroszország, újabb helyről érkeznek Leopardok Ukrajnába - Háborús híreink vasárnap

Portfolio
Tovább érkeznek a katonai felajánlások Ukrajnába, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még több fegyvert kért. A nyugati országok a védelmi támogatások mellett immár támadásra is alkalmas felszereléseket, harckocsikat küldenek Ukrajnába; az Egyesült Államok kormánya a napokban úgy döntött, az Abrams harckocsi modernebb altípusát, az M1A2-est küldik Ukrajnába. Ezzel párhuzamosan az Európai Bizottság az Oroszországra kivetett szankciókat is meghosszabbította fél évvel. Az EU a háború új fejezetét emlegeti, mert Oroszország "válogatás nélkül hajt végre támadásokat a polgári lakosság és nem katonai célpontok ellen". Közeleg a háború egyéves évfordulója, és egyre több figyelmeztetés érkezik arról, miszerint Oroszország új támadási hullámra készül. Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára szerint Moszkva február végéig újabb nagy támadást indíthat Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború vasárnapi eseményeivel.

2023. január 29. 21:04 Már kezdik is az ukrán harckocsizók kiképzését a nyugati tankokra Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái