Előfizetői tartalom

Az olajszankciók vámszedői hajóroncsokkal szállítják az orosz olajat

Portfolio
Oroszországnak sikerült fenntartania az olajexportját, dacolva azokkal a várakozásokkal, hogy a múlt hónapban bevezetett szankciók az export visszaeséséhez vezetnek majd. Az orosz nyersolaj szállítását többek között egy titokzatos, Indiában bejegyzett cég segíti, amely 25 leselejtezés előtt álló tankert működtet - számolt be a Wall Street Journal.

Egy kis iroda Mumbai egyik külvárosában segít megmagyarázni, hogyan áramlik tovább az orosz nyersolaj - írja a lap. A cím egy indiai hajózási vállalatnak ad otthont, amely 2022-ig egyetlen hajót sem kezelt. Az orosz-ukrán háború kitörését követően két tucat tankhajó került az irányítása alá, és az újonnan kialakított kereskedelmi útvonalakon a Földközi-tenger, Törökország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés