Előfizetői tartalom

Elmondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, miért küldtek el rengeteg magas rangú katonatisztet a Magyar Honvédségtől

Portfolio
A Magyar Honvédségben aránylag sok magas rendfokozatú katonatiszt jutott aránylag kevés alacsonyabb rendfokozatú katonára, ezért fejnehézzé vált a szervezet, ami miatt számos katonai vezetőt le kellett szerelni. A döntés mögött nem volt politikai szándék, a cél egy eredményalapú struktúrában szervezett, új vezetői réteg kialakítása – idézi Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szavait a Bloomberg.

A Magyar Honvédség vezetői állományából valószínűleg már több mint száz szenior katonai vezetőt bocsátottak el az elmúlt hetekben, az érintettek közt tábornokok, ezredesek, alezredesek vannak a legnagyobb számban. A leszerelt katonatisztek pontos létszáma várhatóan jövő hónapban lesz ismert. A Bloomberg arról ír: a döntés miatt vádak érték a minisztert politikai elfogultságról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés