Előfizetői tartalom

Jó hírek Londonból: derűlátóbbá vált a globális üzleti szektor

MTI
Az eddiginél derűlátóbban ítélik meg a globális vállalati szektor szereplői a világgazdasági kilátásokat - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics idei első negyedévi globális felmérésében. A ház hangsúlyozza, hogy különösen a súlyos energiapiaci fennakadások kockázata okozta befektetői aggodalmak enyhültek az utóbbi időben. Az európai földgázellátási fennakadások kockázata más londoni elemzőműhelyek szerint is meredeken csökkent az utóbbi időben.

Az Oxford Economics 204 nagyvállalat várakozásait vizsgálta. A felmérésbe bevont cégek együtt hatmillió alkalmazottat foglalkoztatnak, összesített éves forgalmuk hozzávetőleg kétezer milliárd dollár. A ház keddi beszámolója szerint az üzleti vállalkozások 49 százalékának - vagyis a vizsgálatba bevont cégek csaknem felének - világgazdasági várakozásai javultak az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés