Előfizetői tartalom

Kitálaltak az elemzők: az elhúzódó háborút Oroszország nyeri meg, és nem Ukrajna

Portfolio
Elemzők állítása szerint az elmúlt időszakban kezdődött, Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segélyek erőteljes növeléséről szóló döntések mögött az az aggodalom áll, hogy az elhúzódó háborúnak Oroszország lehet a nyertese. Az elemzők értékelése szerint a nyugat várakozásaival ellentétben a gazdasági szankciók és a hatalmas emberveszteségek ellenére sem hajlandó Moszkva tárgyalásokba kezdeni, a merev frontvonalak mentén felőrlődő ukrán hadsereg pedig képtelen lesz győzelmet aratni egy időben elnyúló háború során - írja a Wall Street Journal.

Tavaly tavasszal terjedt el a vélekedés - miután a orosz csapatok visszavonultak Kijev környékéről - hogy az eredeti, villámháborúról szóló orosz haditerv szétesett és a harcok elhúzódása Ukrajna győzelmét fogják elhozni a jövőben. A nyugati elképzelések szerint ugyanis növekvő orosz veszteségek és az apránként élesedő, az orosz gazdaság megfojtására irányuló nyugati...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái