Előfizetői tartalom

Meglepő számok jöttek: több tankja van ma Ukrajnának, mint a háború előtt?

Portfolio
Ukrajna eddig dokumentálhatóan 450 tankot vesztett el a háborúban, de ennél lényegesen többet kapott vagy fog kapni nemzetközi támogatóitól, nem is beszélve az oroszoktól szerzett hadizsákmányról – írja Twitter-oldalán a háborús veszteségeket elemző Oryx szakportál. A közzétett számokat ugyanakkor szükséges egy kicsit árnyalni.

A portál értékelése szerint eddig 450 ukrán harckocsi megsemmisüléséről vagy harcképtelenné válásáról van vizuális bizonyíték, vagyis ennyi az ukrán fegyveres erők fotókkal, videókkal alátámasztott vesztesége a harckocsizó fegyvernemen belül. A valós veszteség ennél biztosan nagyobb, ugyanis nem minden veszteségről készül felvétel. Az Oryx szerint Ukrajna eddig legalább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés