Előfizetői tartalom

Saját civiljei életébe kerül Ukrajna húzása? Szomorú jelentés látott napvilágot

Portfolio
A Human Rights Watch nevű jogvédő szervezet kedden ismételten felszólította Ukrajnát, hogy vizsgálja ki a szervezet által hangoztatott vádakat. A jogvédők állítják, az ukrán hadsereg több ezer, rakétával kilőtt gyalogsági aknát használt a keleti Izjum városában és környékén, amikor az orosz erők megszállták a területet - írta meg a Reuters.

A Human Rights Watch közleményében megjegyezte, hogy mostani megjegyzései korántsem egyoldalúak: tavaly három jelentést is kiadott, amelyekben azzal vádolta az orosz erőket, hogy Ukrajna több területén is gyalogsági aknákat vetnek be. Úgy tűnik azonban, hogy az ukrán erők is jelentős mennyiségű taposóaknákat szórtak szét Izjum környékén, ami továbbra is civil áldozatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés