Előfizetői tartalom

Sokasodnak a jelek: Franciaország lehet az első, aki igent mond Ukrajna nagy kérésére

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök hétfő este kijelentette, hogy nem zárja ki modern nyugati vadászgépek Ukrajnába küldését. Az elnök beszédében hozzátette, a modern vadászgépek átadásához több feltételnek is teljesülnie kell. Korábban több francia politikus is jelezte, elképzelhető, hogy ukrán pilóták kapnának francia gépekre kiképzést, aminek csak akkor van értelme, ha használhatják is ezeket a fegyvereket.

Emmanuel Macron hétfő esti nyilatkozatában kijelentette, a francia vadászgépek átadásának legfontosabb előfeltételei között szerepel annak biztosítása, hogy nem vezetnek a konfliktus eszkalálódásához, többek között nem használja őket az ukrán légierő orosz területek elleni csapásmérésre. A francia elnök hozzátette, hogy a vadászgépek szállítása nem gyengítheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés