Előfizetői tartalom

Beismerték az oroszok: lényegében megsemmisült a hadsereg ékkövének számító alakulat

Portfolio
Rácz András külpolitikai szakértő február 1-én osztotta meg az orosz Rybar Telegram-csatorna bejegyzését, melyben a hivatalosan nem az orosz állam irányítása alatt álló, azzal azonban nagyon közeli kapcsolatot ápoló hírportál az orosz hadsereg deszantos alakulatának (VDV) négy hónappal ezelőtti, már akkor is brutális veszteségeiről értekeztek.

A Rybar nemrég ismerte el azt, hogy a VDV személyi állományának 40-50%-át már szeptemberben elvesztette a harctéri műveletek során. A portál ezzel a bejelentéssel elsősorban éppen a deszantosok alacsony hatékonyságát igyekszik magyarázni. A VDV az orosz fegyveres erők egyik legjobban képzett alakulata, így a veszteségek pótlása a szakértő szerint akár egy évtizedet is igénybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés