Előfizetői tartalom

Elmondták a lengyelek, mennyi idő alatt tudják kiképezni az első harckocsizókat

Portfolio
Lengyelország kijelentette, legfőbb célja, hogy a Leopard 2 harckocsik kiképzési idejét öt hétre rövidítse le az országban található bázison, ahol minden valószínűség szerint hamarosan megkezdődik az ukrán katonák tréningelése. A bázison egyszerre 14 harckocsira elegendő személyzet kiképzésére van lehetőség, ezzel párhuzamosan pedig a szervízegységek betanítása is megkezdődik - írta meg a Reuters.

A nyugat-lengyelországi Świętoszów településen, a német határ közelében található a három európai kiképzőközpont egyike, ahol a német gyártmányú harckocsit vezető személyzet tréningelése zajlik. A két másik bázis Németországban és Svájcban van. A lengyel hadsereg még nem erősítette meg, de katonai szakértők szerint Świętoszów volt a legvalószínűbb helyszín....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés