Előfizetői tartalom

Előretörőben az oroszok a Donbaszban, elit alakulattal erősítenek Bahmutnál – Háborús híreink szerdán

Portfolio
Újra fölerősödött a Bahmut elleni orosz offenzíva, miután a kimerült Wagner-zsoldosokat reguláris erők, elsősorban az orosz haderő egyik elit alakulatának számító légideszantosok váltják föl. Az oroszok egyre közelebb kerülnek a város bekerítéséhez, és bár az ukrán csapatok még tartják magukat, már megvannak a terveik a szervezett visszavonulásra. Közben az ukrán kormány negyedik generációs vadászgépeket kért nyugatról, összesen 200 darab modern, NATO-repülőgépet szeretnének. Joe Biden határozott nemet mondott arra, hogy Amerika F-16-osokat adjon Ukrajnának, Németország sem adna harci gépeket, de más országok nyitottnak bizonyulnak rá. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök zimbabwei állami látogatásán bejelentette, kész nagyobb támogatást nyújtani Oroszországnak az Ukrajna ellen vívott háborújában.

2023. február 01. 23:07 Ez már az invázió előszele? Filmbeillő felvételek készültek az orosz hadgyakorlaton A fehérorosz védelmi minisztérium és hivatalos hírcsatornája...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái