Előfizetői tartalom

Fordulat Varsóban? Ez betehet az Európai Bizottsággal való megállapodásnak

MTI
Módosításokkal küldte vissza kedd este újbóli alsóházi megvitatásra az ellenzéki többségű lengyel parlamenti felsőház, a szenátus az uniós helyreállítási terv feltételéül szabott törvény tervezetét. A szenátusból a tervezet újból a szejm elé kerül, ott a kormánytöbbség elvileg leszavazhatja a felsőházi módosításokat. Szymon Szynkowski vel Sek, az uniós ügyekért felelős miniszter a keddi szenátusi ülésen azt az álláspontot fogalmazta meg, hogy a szenátusi módosítások sérthetik a kormánynak az Európai Bizottsággal (EB) kötött megállapodását.

Módosításokkal küldte vissza kedd este újbóli alsóházi megvitatásra az ellenzéki többségű lengyel parlamenti felsőház, a szenátus az uniós helyreállítási terv feltételéül szabott törvény tervezetét. A százfős szenátusban a módosítások elfogadását 45 honatya ellenezte. Az alsóház, a szejm január 13-án szavazta meg a kormánykoalíció élén álló Jog és Igazságosság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái