Előfizetői tartalom

Még hivatalba sem lépett, máris botrányok sorozatát okozta a megválasztott cseh elnök – Összeomolhat akár a V4 is?

Erősen kezdett Csehország szombaton megválasztott új elnöke, Petr Pavel. Bár hivatalába csak márciusban iktatják be, már most komoly diplomáciai feszültség robbant ki a Cseh Köztársaság és a Kínai Népköztársaság között, miután a megválasztott államfő hétfőn telefonon beszélt Tajvan elnökével. Petr Pavel azt is kijelentette, ha véget ér a háború, Ukrajnát föl kellene venni a NATO-ba. A leendő elnök a magyar kormányt és a Visegrádi Együttműködést is többször bírálta kampányában, így az a kérdés is fölvetődik, mi lesz most az ukrajnai háború kirobbanása óta amúgy is gyengülő szövetséggel.

Egyértelmű győzelem Egyértelmű győzelmet aratott a nyugalmazott tábornok, Petr Pavel a pénteken és szombaton tartott cseh elnökválasztáson. Pavel 58,33 százalékot szerzett a második fordulóban, míg ellenfele, a volt kormányfő, Andrej Babiš mindössze 41,67 százalékot. A megválasztott elnök győzelmét növeli, hogy nagyon magas, 70 százalék fölötti volt a részvétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés