Előfizetői tartalom

Magának akarná a német ipar a legjobb falatot az EU nagy üzletéből?

Portfolio
Olaf Scholz kancellár latin-amerikai útját részben arra használta fel, hogy Németországot számára további lítiumkészleteket biztosítson. Ennek az oka, hogy az olyan német cégek, mint a Mercedes-Benz Group, vagy a Volkswagen számára kiemelten fontosak ezek a nyersanyaghoz az elektromos járművek akkumulátoraihoz - írja a Bloomberg.

Ausztrália után Chile a világ második legnagyobb lítiumszállítója, és az ország termelésének a legnagyobb részét jelenleg Kína használja fel. Olaf Scholz német kancellár vasárnap Santiagóban találkozott Gabriel Boric chilei elnökkel. A kancellár célja, hogy az uniós tervekkel összhangban nagyobb részesedést tudjon szerezni a német gazdaság számára is a dél-amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés