Előfizetői tartalom

Financial Times: aggasztja a NATO-t a Magyar Honvédség tisztikarának leépítése

Portfolio
A brit Financial Times gazdasági szaklap arról ír, hogy a NATO egyes vezetőit aggasztja a Magyar Honvédség tisztikarának leépítése. A lap ugyanakkor hozzáteszi: a Magyar Honvédség NATO-szerepvállalásával alapvetően elégedett a katonai szövetség, eddig nem volt nyoma a haderő vezetésében a kormány vélt vagy valós oroszpárti álláspontjának.

Mint ismert, egy nemrég elfogadott törvény lehetővé teszi a honvédelmi miniszternek, hogy a 45 év fölötti katonatiszteket elbocsátsa a Magyar Honvédségből. Miközben egyesek politikai leszámolásokat emlegetnek, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint erről nincs szó, csupán aránylag túl sok a magas rendfokozatú tiszt, ezért fejnehéz a szervezet és meg kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés