Előfizetői tartalom

Amikor tényleg kell a plusz tűzerő: hajógéppuskát szereltek az oroszok egy MT-LB-re

Portfolio
Az ukrajnai háborúban mind az orosz, mind az ukrán haderő előszeretettel használ egyes páncélozott járművek tűzerejének megerősítésére különféle sufnituning megoldásokat: az alapvetően minimális fegyverzettel felszerelt MT-LB-ket különösen szeretik felszerelni a harcoló felek egy kis kiegészítő fegyverzettel. Miközben az ukránok például páncéltörő ágyúkat szoktak az MT-LB-kre tenni, az oroszok nemrég egy KPV nehézgéppuskákkal felszerelt őrnaszád-tornyot raktak a páncélostípusra.

A szovjet eredetű MT-LB páncélozott szállító harcjárműveket mind Oroszország, mind Ukrajna nagy számban használja: a harcjármű-platform nagy hátránya, hogy gyárilag csupán minimális fegyverzettel rendelkezik vagy egyáltalán nincs is neki. Éppen ezért mind Ukrajna, mind Oroszország elkezdett gondolkodni arról, hogy lehet növelni a katonai jármű tűzerejét: az ukrán területvédelmisek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés