Előfizetői tartalom

Kiutasították az ENSZ emberét a Wagner csoport afrikai fészkéből, 48 órát kapott

MTI
|
Portfolio
Kiutasította Maliból az országot irányító katonai vezetés az ottani ENSZ-misszió (Minusma) emberi jogi felelősét - derül ki a kormányzat vasárnap este kiadott közleményéből. A kormány közleménye szerint 48 órán belül el kell hagynia Malit. Maliban 2020-ban magához ragadta a hatalmat egy csoport katonatiszt, akik mind szorosabb együttműködést alakítanak ki Oroszországgal, valamint a Wagner orosz biztonsági céggel.

Guillaume Ngefa-Atondoko Andalinak a közlés szerint azért kell elhagynia az országot, mert a junta szerint elfogult módon választja ki azokat a tanúkat, akiket az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtti meghallgatásaira hív meg, és ezzel veszélybe sodorja az ország stabilitását. A két évvel ezelőtt katonai puccsal hatalomra került kormányzatot a világszervezet részéről is súlyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés