Előfizetői tartalom

Már most 100 ezer új zöld munkahelyet hozott Amerika klímatörvénye

Portfolio
Tavaly augusztus óta, amikor bevezette az Egyesült Államok az úgynevezett "klímatörvényét" - hivatalos nevén inflációcsökkentési (IRA) törvényt - több mint 100 ezer tiszta energiával kapcsolatos új munkahelyet jelentettek be a vállalatok. Az új munkahelyek mögött eddig mintegy 90 tiszta energiához köthető új projekt áll, az összértékük megközelíti a 90 milliárd dollárt - áll a Bloomberg cikkében.

Még tavaly nyár végén jelentették be az Egyesült Államokban az inflációcsökkentési törvényt (IRA) - ennek értelmében dollármilliárdokat költ az ország a napenergia, szélenergia és az elektromos járművek támogatásaira. A kereslet megugrásával gyors fejlődésnek indulhatnak a tiszta energiára koncentráló piacok, ahogy azonban korábban beszámoltunk róla, hatalmas gondot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés