Előfizetői tartalom

Máris hadat üzent a mesterséges intelligenciának egy politikus, a ChatGPT-t használta a figyelmeztetéshez

Portfolio
Julian Hill ausztrál parlamenti képviselő nemrégiben elhangzott beszédében a mesterséges intelligencia által jelentett fenyegetésekre hívta fel a figyelmet, és arra szólította fel a világot, lépjenek fel egységesen a mesterséges intelligencia terjedése ellen. A beszéd különlegessége, hogy a jelentett fenyegetéseket úgy próbálta illusztrálni a képviselő, hogy beszéde egyes részeit a ChatGPT alkalmazás segítségével fogalmazta meg – írta meg a Guardian.

Hétfőn Julian Hill ausztrál parlamenti képviselő vizsgálatot kért a mesterséges intelligencia kockázatainak és előnyeinek mérlegelésére. Az ausztrál parlamenti képviselő kijelentette, az eszköz használata a diákok csalásához, munkahelyek elvesztéséhez, diszkriminációhoz, dezinformációhoz és ellenőrizhetetlen katonai alkalmazásokhoz vezethet. A képviselő által elmondott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés