Előfizetői tartalom

Aggódik az ENSZ: ez a régió lehet a szélsőséges iszlamizmus új fellegvára

MTI
A szubszaharai, vagyis a Szaharától délre fekvő térség vált az iszlám szélsőségesek új globális központjává az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) kedden közzétett jelentése szerint, melyben rámutatnak arra, hogy nő azok száma, akik nem vallási, hanem gazdasági megfontolásokból csatlakoznak az iszlamista mozgalmakhoz.

A szervezet szerint a 2017-es jelentésben szereplő adatokhoz képest 92 százalékkal nőtt azok aránya, akik gazdasági okok miatt csatlakoztak az iszlamistákhoz, a vallási okokkal érvelők aránya pedig 57 százalékkal csökkent. A jelentésben csaknem 2200, Burkina Faso-i, kameruni, csádi, mali, nigeri, nigériai, szomáliai és szudáni állampolgárral készítettek interjút, akik közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés