Előfizetői tartalom

Egész Magyarország megmozdult a földrengés áldozatainak a megsegítésére

MTI
|
Portfolio
116 főből és 19 mentőkutyából álló magyar mentőegységet érkezett Törökországba. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyszínen lévő alakulata már három embert mentett ki élve a romok alól, köztük egy gyereket. A tervek szerint hamarosan újabb magyar szakemberek utaznak a földrengés sújtotta területekre, hogy segítsék a túlélők utáni kutatást. Mentőcsapatot indított kedden a földrengés sújtotta Törökországba a Katolikus Karitász a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tűzoltóinak közreműködésével. A földrengések által sújtott szíriai településeken, Aleppóban és az ország északi területein súlyos károkat szenvedett városokban két mozgó orvosi rendelőt állít szolgálatba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kormány 50 millió forintos támogatásával. A szeretetszolgálat adománygyűjtést is indított a károsultaknak. Kutató-mentő csapatot küld Törökországba a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány is. A Magyar Vöröskereszt pedig pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére.

Pintér Sándor belügyminiszter utasítására a Hunor csapat 55 mentője és két mentőkutyája hétfő este két autóbusszal és négy kamionnal a legsúlyosabban érintett törökországi Hatay tartományba érkezett, ahol a munkálatokat reggel meg is kezdték.     Emellett a külügyminisztérium kapcsolatba lépett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal, az Életjel Mentőcsoporttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés