Előfizetői tartalom

Majdnem 300 utórengést regisztráltak, miközben még Afganisztán is segítséget ajánlott fel

MTI
|
Portfolio
A török elnök rendkívüli állapotot hirdetett a földrengések sújtotta tartományokban. Kína sürgősségi humanitárius segítséget nyújt a földrengés sújtotta Törökországnak és Szíriának - közölte Teng Po-csing, a kínai nemzetközi fejlesztési együttműködési hivatal vezetőhelyettese kedden. Pénzadománnyal, takarókkal és meleg ruhákkal segítik a törökországi és szíriai földrengés túlélőit a Németországban élő török közösségek - közölte az egyik ottani kulturális egyesület. Ankara kérésére az Európai Unió a polgári védelmi mechanizmuson keresztül több mint 1180 kutató-mentő szakembert és 79 keresőkutyát küld Törökországba - tájékoztatott az Európai Bizottság kedden. Az afganisztáni tálibok is segítséget ígértek kedden a török-szíriai határtérségben történt földrengés károsultjainak.  Százmillió dolláros segélyt ígért az Egyesült Arab Emírségek a török-szíriai földrengés áldozatainak - jelentette kedden az Arab-félsziget délkeleti részén fekvő ország hírügynöksége.

Törökországban a hétfői földrengések halálos áldozatainak száma 3419-re emelkedett - jelentette be kedd délelőtt Fuat Oktay török alelnök, így a Szíriában meghalt legkevesebb 1602 emberrel együtt a földmozgás már egészen biztosan több mint 5000 életet oltott ki. Oktay is megerősítette, hogy a hideg és a téli időjárás megnehezíti a segítség célba juttatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés