Előfizetői tartalom

Óriási csapást mért a háború sújtotta országra a történelmi földrengés

MTI
|
Portfolio
A szíriai Vörös Félhold segélyszervezet vezetője felszólította kedden az Egyesült Államokat és az Európai Uniót arra, hogy függesszék fel a Szíriával szemben szankcióikat a minapi földrengés miatt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető tisztviselői szerint az amúgy is súlyos válságban lévő Szíriának jelentős humanitárius segítségre van szüksége a hétfői, több ezer halálos áldozatot követelő földrengés után. Az ENSZ valamennyi segélyszervezete nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy részt tudjon venni a mentésben Törökország és Szíria földrengés sújtotta térségeiben - mondta el kedden Genfben Jens Laerke, az ENSZ humanitárius ügyek koordinációjáért felelős hivatala, az OCHA szóvivője.

Adelheid Marschang, a WHO vészhelyzeti programjának vezető tisztviselője elmondta, hogy Törökországnak komoly kapacitása van a katasztrófahelyzet kezelésére, de a legfontosabb azonnali és középtávú segítségre a határ túloldalán, Szíriában van szükség, ahol már évek óta humanitárius válság van. A polgárháború, az aszály és a kolera sújtotta Szíriában a lakosságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés