Előfizetői tartalom

Biden: Ha kell, fellépünk Amerika védelmében

MTI
|
Portfolio
Közös cselekvésre sürgette a politikai erőket az Egyesült Államok előtt álló feladatok megoldásában Joe Biden amerikai elnök a kongresszusban kedden elmondott évértékelő beszédében, amelynek nagy részében kormányzatának intézkedéseit ecsetelte. Évértékelőjében az elnök ezúttal kisebb teret hagyott a nemzetközi kérdéseknek. Az ukrajnai háborúval kapcsolatban szolidaritásáról biztosította Kijevet, az amerikai-kínai viszonnyal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: az Egyesült Államok évtizedek óta a legerősebb helyzetben van ahhoz, hogy felvegye a versenyt Kínával, és bár elkötelezettek az együttműködés mellett, ha kell, fellépnek Amerika védelmében.

Az unió helyzetéről szóló üzenetének (State of the Union Address) elején a demokrata párti Joe Biden együttműködést ajánlott az új törvényhozás alsóházának republikánus többsége számára, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt két évben 300 olyan törvényt írt alá, amelyet kétpárti támogatással fogadtak el. Kormányzatának eredményei közül kiemelte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái