Vasúti sín télen
Globál

Vasúti infrastruktúra elleni terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

MTI
Négy személyt megölve, a helyi vasút elleni terrortámadást akadályozott meg a Sztavropoli területen a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) - közölte csütörtökön az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság információs központja.

A tájékoztatás szerint a "banditák, akik egy ukrán nacionalista félkatonai csoport terrorista tevékenységének" részesei voltak, a dél-oroszországi régió egyik vasútállomása ellen készültek támadást végrehajtani. A Petrovszkij községben lezajlott összecsapás helyszínén a rendvédelmi szervek egy gépkarabélyt, egy pisztolyt és két improvizált robbanószerkezetet találtak, utóbbiak egyikét a terroristák felrobbantották.

A terrorellenes központ az általa említett ukrán szervezetet nem nevezte meg. A közlemény értelmében a terroristákat, akiket egy házban körülzártak, felszólították, hogy tegyék le a fegyvert és adják meg magukat, ám ők válaszul tüzet nyitottak.

A RIA Novosztyi hírügynökség orosz biztonsági szolgálatokra hivatkozva közölte, hogy az ukrajnai Zaporizzsja megye Berdjanszk kikötővárosában őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Alekszandr Kolesznyikovot, a városi közlekedésrendészet helyettes parancsnokát, és merényletet követett el Artyom Bargyin városparancsnok ellen. Elfogták a gyanúsított bűntársait is.

Bargyin gépkocsiját 2022 júniusában robbantották fel, Kolesznyikovval egy házilag előállított robbanószerkezet végzett augusztusban. Szeptember 16-án merénylők lelőtték Berdjanszk alpolgármesterét, Oleg Bojkót és feleségét, Ljudmilát, aki az Oroszországhoz csatlakozásról kiírt népszavazás választási bizottságának elnöke volt.

"A diverzáns- és felderítőcsoport összes tagját őrizetbe vették, ők most vallomást tesznek" - nyilatkozott a hírügynökség informátora.

Címlapkép: Getty Images

gulyás gergely
parlament
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő ka-52 fegyveres stock
GettyImages-184361272
Portfolio Z gen fesztivál
kína, peking

Kasza Elliott-tal OTP - kereskedés

Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok venni, sőt egyáltalán...

2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő ka-52 fegyveres stock