Előfizetői tartalom

Életét vesztette Ukrajnában az egyik leghírhedtebb orosz zsoldosvezér - Van egy csavar a történetben

Portfolio
A hét folyamán több Twitter-fiók is közölte a hírt, mely szerint lőtt sebbel kórházba szállították Igor Manusev orosz szélsőjobboldali zsoldost, aki azzal vált hírhedtté, hogy egy ukrán katona koponyájával a kezében szólított fel embereket az ukrán nép kiirtására. A BBC értesülései szerint a zsoldos a kórházban életét vesztette.

Manusev a Jenot (mosómedve) névre hallgató zsoldoscsapat alapítója, és parancsnoka volt. Az alakulatot még 2014-ben hozták létre, azóta a Donbasz környékén harcoltak. A férfi emellett kapcsolatban állt Jevgenyij Prigozsinnal, a Wagner-csoport vezérével is. Manusev akkor vált nemzetközileg hírhedtté, amikor egy oroszországi underground koncerten egy koponyát szorongatva mondott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés