Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: az összeomlás szélén a Leopard-koalíció, válságtanácskozás kezdődik Brüsszelben

Portfolio
Úgy tűnik, Ukrajna európai szövetségesei messze el fognak maradni az eredetileg megjelölt céljaiktól a harckocsi-szállítások tekintetében. Az elmúlt egy hónapban ugyanis rengeteg ország visszalépett a "Leopard-koalíciótól", vagy markánsan csökkentette az első bejelentések során elhangzott ígéreteket. Ennek eredményeképp szinte harmadára esett az ukránoknak megígért páncélosok darabszáma, Németország pedig egy válságtanácskozás összehívására kényszerült, amely szerdán veszi kezdetét, Brüsszelben – számolt be a Die Welt kormányzati forrásokra hivatkozva.

Néhány hét alatt drámaian megváltozott Németország szerepe a „harckocsi-koalícióban”. Berlin korábban a hazai gyártmányú Leopard 2-es harckocsik szállításának kerékkötőjeként lépett fel a nemzetközi politikában. Aztán január végén elérkezett a fordulópont, a német kormány pedig bejelentette, hogy egy nagy európai koalíciót alakít a harckocsik leszállítására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés