Előfizetői tartalom

Komoly lépést tett az IKEA: örülhetnek a családosok, jött pár izgalmas változás

A Portfolio-nak adott interjút David Michael McCabe, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai régiójának ügyvezető igazgatója és fenntarthatósági vezetője. A beszélgetésben többek között szóba került a magyarországi munkaerőhiány, a magyar vásárlók tudatossága, a körforgásos gazdaság és a cég szerepvállalása az Ukrajnában kialakult helyzet kezelésében. A vállalati vezető arról is beszélt, hogy a családosok most már visszavihetik a cégnek a "kinőtt" gyerekbútorokat, hogy azok más családokhoz kerülhessenek, illetve arra is kitért, hogy az IKEA kísérletezik a kidobott karácsonyfák újrahasznosításával is.

Portfolio: Mennyire érinti a magyarországi munkaerőhiány az IKEA-t, hogyan alakulnak ezzel összefüggésben a magyarországi bérek? David Michael McCabe: Természetesen az IKEA-t is ugyanúgy érinti a munkaerőhiány, mint a kereskedelmi szektorban a többi céget. Tudjuk, hogy főleg azokon a helyeken, ahol az IKEA áruházai vannak, a munkanélküliségi ráta kifejezetten alacsony, és nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés